Holdbeskrivelser for ÅSG 2018-2019


Nedenfor kan du læse holdbeskrivelser for sæson 2018-2019.
Du kan tilmelde dig holdene via online tilmelding fra søndag den 19. august 2018.

Børne- og ungdomshold

Forældre/barn 1-3 årige
Søndag kl. 10.00-11.00 - Broskolens Gymnastiksal

Holdet tilbydes til børn, i alderen 1-3 år, og deres forældre, som har lyst til at lave en masse sjov gymnastik.

Til træningerne skal vi blandt andet danse, synge, lave forskellige øvelser på redskaberne, få udfordret og styrket vores sanser og meget andet.

På holdet vil I som forældre have mulighed for at være en aktiv del af børnenes første oplevelser med gymnastik, hvor I sammen kan få sved på panden og nyde en sjov og hyggelig time sammen med andre børn og forældre.

I løbet af sæsonen vil vi begynde at arbejde hen mod et opvisningsprogram, som er sammensat af nogle af de lege og øvelser vi har lavet igennem sæsonen. Vores opvisning vil vi vise til foreningens lokalopvisning i marts måned.

Jeg glæder mig til at møde jer og få en hyggelig sæson sammen med jer alle.

Sanne Yndgaard, tlf. 29 90 25 38

Spilopperne 4-5 årige
Onsdag kl. 16.45-17.45 - Broskolens gymnastiksal

Er du en super sej dreng eller pige, der er klar til at give den max gas? Så kom og pjat og hyg med os!
Du skal være så stor at du kan gå til gymnastik uden mor og far!
Du er velkommen uanset, hvor meget gymnastik du har lavet før. Vi elsker at få brændt en masse krudt af og løber, leger, danser, hopper og springer. Vi har det vildt sjovt!
Camilla Kongstad, tlf. 40 97 19 64

Krudtuglerne - 0.-1. klasse
Mandag kl. 16.30-17.30 - Broskolens gymnastiksal

Er du i alderen 6-7 år, så er krudtuglerne holdet for dig.
Som krudtugle skal man kunne lide at få sved på panden. Vi skal lege, danse og øve spring på forskellige redskabsbaner. Vi skal have det sjovt sammen. Vi øver små serier, som vi skal vise til opvisningen sidst på sæsonen. Vi glæder os til at se en masse drenge og piger, som vil være krudtugler sammen med os trænere.
Vinni Hindsgavl, tlf. 41 83 24 66
Heidi Pedersen, tlf. 23 83 19 72

Show & Funk-dance 7-10 årige
Torsdag kl. 17.00-18.00 - Årslev Hallen

Her vil børnene lære koreografier til blandt andet sange fra "Hitz for Kidz".
Det bliver sjovt og lærerigt på samme tid.
Henriette Christensen, tlf. 50 52 52 20

MicroSpring (årgang 2009-2011) 1.-3. klasse
Mandag kl. 17.30-19.30 - Midtfyns Efterskole

MicroSpring er et springhold for både piger og drenge fra årgangene 2009, 2010 og 2011 (U8-U10). Alderen er ikke en absolut grænse, da vi også laver individuelle vurderinger for hvornår en gymnast er klar til flere udfordringer. Vi forsøger at skabe en sammenhæng fra ”Krudtuglerne” og videre til ”Mini Mix Spring” således, at gymnasterne oplever en rød tråd i de færdigheder de undervises i.

Holdet er for alle, både nybegynderen og den rutinerede. Det vi sætter højest, er lysten til at være med og lysten til at lære. Gymnasterne vil blive undervist i grundfærdigheder til spring som salto, kraftspring og flikflak og vi arbejder videre med de spring de har lært på ”Krudtuglerne”. Sikkerhed er i fokus og ingen bliver presset til, eller får lov til, at afprøve spring de ikke er klar til.

På MicroSpring vil gymnasterne møde et hold af trænere der er sammensat af meget forskellige personer, både hvad angår alder og evner. Sådan er det og sådan skal det være, for ÅSG er også en forening hvor vi uddanner nye trænere og derfor er det vigtigt, at der i trænerteamet hele tiden er uerfarne trænere der er under oplæring af de mere erfarne. Cheftræner er Anders Elkær Jensen, der har ansvaret for planlægning af sæsonen og de enkelte træninger.

Vi afholder de første 3 træninger samlet, men planlægger at dele holdet i 2 derefter. Det kommer selvfølgelig an på hvor mange vi bliver, men ud fra erfaringerne fra sidste år vil gymnasterne få mere ud af at blive delt op i to grupper. Det betyder at 1.-2. klasse træner først og 2.-3. klasse lige bagefter med sluttid 19.30. Når vi nærmer os opvisningerne vil vi også benytte os af at have alle gymnasterne samlet, men det giver vi besked om til den tid

Vi glæder os til at tage imod en masse glade børn og til at lære dem en hel masse gymnastik.

Vær opmærksom på at tilmelding til MicroSpring først åbner efter de 3 prøvetræninger er afholdt.

Anders Elkær Jensen, tlf. 29 82 87 18

Børne yoga 0.-3. klasse
Torsdag kl. 16.00-17.00 - Broskolens gymnastiksal

Vi danser, synger, leger, laver yoga stillinger, eventyr, magi & fantasi rejser, mindfulness, meditation, massage, afspænding og måske meget mere.
Hvis du har lyst til at bruge din krop og også lære at finde ro og styrke i dig selv, så kom og være med.
Jeg glæder mig - Namaste!
Sharon Bowen, tlf. 31 15 15 62

Mini Mix Spring fra 4. kl.
Onsdag kl. 17.45-19.30 - Midtfyns Efterskole

Mini Mix Spring er for alle gymnaster, der går i 4. klasse og op efter. Holdet er for både erfarne og nye gymnaster. Det vigtigste er, at du vil lære noget, og ønsker at blive en bedre gymnast. Vi skal selvfølgelig lave en masse spring, men vi skal også arbejde med rytme/motorik og styrke, da det er to grundlæggende ting, som er nødvendige for, at man kan blive bedre gymnaster.

Ud over træning hver mandag, er der planlagt 3-4 træninger i springcenter.

Instruktørerne er en blanding af erfarne og unge instruktører, men fælles for os alle er, at vi arbejder hårdt på at lave sjove og lærerige træninger med mange sikre spring.
Men for at det lykkes, er det vigtigt at alle gymnaster hører efter, hvad der bliver sagt, og opfører sig ordentligt over for hinanden. Det forventer vi at alle forældre støtter op om.
Vi forventer derudover, at I forældrene hjælper med små opgaver, når det bliver nødvendigt i løbet af sæsonen. Det kan f.eks. være at flytte redskaber før og efter vores lokalopvisning.
Søren Kjær, tlf. 40 94 54 87
Pia Brynning Holm, tlf. 30 33 43 62


Søde rytmepiger 0.-3. klasse
Tirsdag kl. 16.30-17.30 - Broskolens Gymnastiksal

Går du i 1.-3. kl. og elsker du at danse og bevæge dig til musik?
Så er det her hold lige noget for dig! Vi øver grundgymnastik, mixer det lidt op med noget mere moderne, lærer håndredskaber at kende, har det super sjovt og ikke mindst lærer et super opvisnings program

Karoline Pedersen, tlf. 51 40 00 84
Mathilde Stidsen, tlf. 28 10 51 45

Mini Junior Rytme 4.-6. klasse
Torsdag kl. 17.00-18.30 - Broskolens Gymnastiksal

Så er vi klar til en mega fed gymnastisk sæson, og vi glæder os vildt meget.
På holdet kommer vi til at lave en masser lækker gymnastisk og dans. Blandt andet skal vi arbejde med grundgymnastik, over gulv, gulvarbejde og en masse lækker mimik og udtryk. Vi vil arbejde med at udvikle, derfor kommer vi også til at lave en masse styrke og smidigheds træning. Selvfølgelig kommer vi også til at lave en masse skæg og ballade, vi skal lege en masse og have det mega sjovt.

På holdet er der plads til alle, uanset om man har lavet gymnastik eller andet sport før. Vi forventer bare at man kommer med det gode humør og en positiv indstiling og er klar på at blive udfordret og lærer en masse. Vi skal i løbet af sæsonen arbejde os hen i mod et flot opvisnings program som vi skal fyre af i marts måned. Vi regner med at have 4-5 opvisninger. kom frisk - kom glad, vi glæder os til at se jer.

Anne Theil, tlf. 20 36 99 15
Liv Villesen, tlf. 51 43 93 33

Junior rytme fra 7. klasse
Onsdag kl. 17.30-19.30 - Årslev Hallen - OBS holdet starter i uge 37

Elsker du at danse og give den gas? Og kan du slet ikke stå stille, når du hører en fed sang? Så er Junior Rytme lige noget for dig!

På Junior Rytme vil vi have fokus på grundgymnastik, styrke såvel som smidighed samt forskellige stilarter inden for dansens verden. Desuden vil vi i løbet af sæsonen arbejde med mimik og udtryk. Junior Rytme er et hold for dig, der brænder for gymnastikken, uanset om du er begynder eller øvet. Du skal bare have mod på at tage udfordringer op, udvikle dig og have det sjovt.

I løbet af sæsonen vil vi bestræbe os på at holde både weekendtræninger med overnatning, men også ekstratræninger.
Vi, som trænere, vil arbejde målrettet mod opvisninger, og forventer derfor også, at gymnastikken bliver en prioritet hos dig.
De første 3 træninger er åbne, så her er alle mere end velkomne til at kigge forbi.
Det bliver hårdt, udfordrende, sjovt og utrolig fedt! Vi glæder os til at se en masse danseglade tøser!
Cecilie Ørbæk Hviid, tlf. 22 62 93 98
Nanna Sikora, tlf. 51 80 28 85

Voksenhold

Die Frauen
Onsdag kl. 19.30-21.30 - Årslev Hallen

Smil - grin - sved - masser, masser, masser af gymnastik!
Dette hold er for dig, der godt kan lide at lave rytmisk gymnastik, dans, styrketræning og samtidig have det sjovt. I løbet af de to timer, kommer vi hele kroppen igennem og i opvarmningen laver vi både almindelig grundgymnastik, styrketræning og små rytmiske sammensætninger, som berører forskellige musik og bevægelsesgenrer.
Målet for sæsonen er at få lært et fuldt opvisningsprogram, som vi kan vise ved forårets 3-4 opvisninger. Holdet er for ALLE, som har lyst til at lave rytmisk gymnastik, uanset om du er erfaren gymnast eller aldrig har lavet gymnastik, men fælles for os alle skal være, at vi har lyst til at arbejde benhårdt for at lære det, at vi elsker at bevæge os til musik og at vi alle har godt humør på imens.
Holdet spreder sig over en bred aldersgruppe med spredning i hvor erfarne/uerfarne gymnasterne er, men med en dejlig dynamik og festlig stemning, som lige præcis er kendetegnende for dette hold. Så har du lyst til at få sved på panden, udfordre din motorik og bevægelsesevne og ikke mindst få et godt grin - så er det her nok holdet for dig.
Vel mødt til jer alle - jeg glæder mig til at komme i gang med en ny sæson. Der må påregnes ekstraudgift til opvisningstøj, lige som der også bliver et par ekstra træningsgange, som ligger på andre ugedage end onsdag.
Tina L. Magaard, tlf. 29 78 15 85

Zumba
Onsdag kl. 17.50-18.50 - Broskolens gymnastiksal

Så starter Zumba igen i ÅSG!
Zumba er for alle, der bare elsker at danse! Det kræver ingen danse erfaring at være med - det vigtigste er, at vi har en festlig time og samtidig går hjem med sved på panden og ikke mindst et stort smil på læben.
Musikken spænder bredt og har grundlæggende rødder i latinamerikanske rytmer, men vi danser også til musik fra andre verdensdele, ligesom hits, du kender fra radioen, også af og til sniger sig ind på playlisten.
Så er du klar på en endorfin udløsende time, som går lige i blodet - så kom glad og frisk til Zumba på onsdage kl. 17.50 - 18.50, på Broskolen.
Alle er velkomne - jeg glæder mig til at danse med jer!
Dorte Risum, tlf. 22 90 75 53

Yoga
Torsdag 18.30-20.00 - Husmandsstedet

Halvanden times yoga med mulighed for at lære sig selv bedre at kende gennem kropslige øvelser og meditation.

Vi vil i hver time gennemgå forskellige øvelser for kroppen (asanas) have fokus på åndedrættet under øvelserne eller lave åndedrætsøvelser (pranayama). Vi slutter altid af med afspænding (savasana) og evt. meditation.

Dette hold henvender sig til begynderen og den lettere øvede yogaudøver.

Timen kan have særligt fokus på et bestemt emne fx bevægelighed i en bestemt kropsregion åndedrætsøvelser balance eller være tilrettelagt bredt, så hele kroppen arbejdes igennem.

Medbring vand, tæppe og evt. pude.
Maria R. Christensen, tlf. 26 81 43 25

Qigong M/K
Tirsdag kl. 17.30-19.00 - Husmandsstedet

Qigong (udtales tjigång) stammer fra Kina, er mindfulness i bevægelse og kaldes også kinesisk yoga. Qigong har været dyrket flere tusind år i Kina og kombinerer fuld kropstræning med mindfulness – en meget blid, nænsom og afslappende motionsform, der styrker og afstresser krop og sind.

Qigong laves stående eller siddende. Vi arbejder med enkle øvelser, som består af langsomme bevægelser, åndedræt og tankekoncentration. Målet er at afbalancere vores energi i kroppen - vores qi, således at vi føler os mere i harmoni og balance.
Hver undervisningsgang består af en opvarmningsdel, forskellige fordybelsesøvelser/serier, hvor vi kommer hele kroppen igennem, og vi afslutter hver undervisningsgang med en meditation.

Holdet henvender sig til alle, og der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage.
Har du særlige problemstillinger, så lad os tale om det. Alle øvelser kan modificeres, så de kan udføres af alle. Kom i behageligt tøj og medbring evt. drikkedunk.

Marianne Gaarde Hansen, tlf. 24 48 78 90

Qigong M/K
Torsdag kl. 07.30-08.30 - Husmandsstedet (12 x fra 06.09.18-06.12.18)

Som noget nyt prøver vi at starte et morgen-qigonghold op hver torsdag i tidsrummet kl 07.30-08.30.

Qigong (udtales tjigång) stammer fra Kina, er mindfulness i bevægelse og kaldes også kinesisk yoga. Qigong har været dyrket flere tusind år i Kina og kombinerer fuld kropstræning med mindfulness – en meget blid, nænsom og afslappende motionsform, der styrker og afstresser krop og sind.

Qigong laves stående eller siddende. Vi arbejder med enkle øvelser, som består af langsomme bevægelser, åndedræt og tankekoncentration. Målet er at afbalancere vores energi i kroppen - vores qi, således at vi føler os mere i harmoni og balance.
Hver undervisningsgang består af en opvarmningsdel, forskellige fordybelsesøvelser, hvor vi kommer hele kroppen igennem, og vi afslutter hver undervisningsgang med en meditation.

Holdet henvender sig til alle, og der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage.
Har du særlige problemstillinger, så lad os tale om det. Alle øvelser kan modificeres, så de kan udføres af alle. Kom i behageligt tøj og medbring evt. drikkedunk.

Marianne Gaarde Hansen, tlf. 24 48 78 90

Crossdance
Torsdag kl. 18.45-19.45 - Broskolens Gymnastiksal

Crossdance er for dig, der kan lide at danse. Det er modul-opbygget time der består af:
Dans, bodytoning, cardio og til slut balance og udstrækning.
Alle kan være med. Man forbrænder masser af kalorier og endofinerne får frit løb. Crossdance: "We don't sweat - we sparkle"
Håber vi ses.
Dorte Kærby - Tlf. 30 26 73 72

Motionsherrer
Tirsdag kl. 18.00 - 19.00 - Broskolens gymnastiksal

Rigtige mænd går til gymnastik!
Her er et hold for mænd, som har lyst til (og behov for) at få lidt motion mindst en gang om ugen. Vi arbejder med styrke, smidighed, udholdenhed, afspænding og udstrækning, som godt kan give sved på panden. Alle kan være med.
Gymnastik er en dejlig måde at få motion på…! Så kom og vær med.
Jørgen Jensen, tlf. 26 70 23 19

Seniordamer
Mandag kl. 15.45-16.45 - Årslev Hallen

Et motionshold for damer, der har mulighed for at gå til gymnastik i dagtimerne.
Vi arbejder med grundtræning, små serier, lette danse, afspænding og måske håndredskaber, alt sammen til musik. Alle kan være med, og holdet er god til at tage mod nye deltagere. Vi gør meget ud af at have et godt socialt samvær.
Du er velkommen til at kontakte undertegnede for yderligere information.
Karen Jørgensen, tlf. 65 97 25 14