Holdbeskrivelser for ÅSG 2019-2020

OBS! Dette er holdbeskrivelser fra sidste sæson. Der kan være ændringer til programmet for sæson 2020-2021


Børne- og ungdomshold

   

Forældre/barn 1-3 årige
Søndag kl. 10.00-11.00 - Broskolens gymnastiksal

Holdet er for for børn i alderen 1-3 år og deres forældre - som har lyst til at lave en masse sjov gymnastik. Til træningerne skal vi blandt andet danse, synge, lave forskellige øvelser på redskaberne, få styrket og udfordret vores sanser og meget andet. På holdet vil du som forælder, have mulighed for at at være en aktiv del af dit barns første møde med gymnastik, hvor I sammen kan få sved på panden og nyde en sjov og hyggelig time med gymnastik sammen med andre børn of forældre. I løbet af sæsonen vil vi arbejde hen mod et opvisningsprogram, som er bygget op om de lege og øvelser, vi har lavet igennem sæsonen. Vi vil vise resultatet til ÅSGs lokalopvisning i marts måned.
 
Jeg glæder mig til en hyggelig sæson sammen med jer.
Sanne Yndgaard Tlf. 29902538  
 

Spilopperne 4-5 årige
Onsdag kl. 16.45-17.45 - Broskolens gymnastiksal

Er du en super sej dreng eller pige, der er klar til at give den max gas? Så kom og pjat og hyg med os!
Du skal være så stor at du kan gå til gymnastik uden mor og far!
Du er velkommen uanset, hvor meget gymnastik du har lavet før. Vi elsker at få brændt en masse krudt af og løber, leger, danser, hopper og springer. Vi har det vildt sjovt!
Camilla Kongstad, tlf. 40 97 19 64 
 

Show & Funk-dance 4-6 årige
Torsdag kl. 16.45-17.40 - Broskolens Gymnastiksal


På dette hold vil børnene få styrket deres fin og grov-motorik gennem gentagende koreografier.
Dette foregår til musik som fx. "flying superkids", "MGP" og meget andet.
Vi vil have fokus på at det skal være SJOVT at danse.
Vi skal skråle med på sange vi kender og det skal bare være en leg at være med.
Henriette Christensen, tlf. 50 52 52 20
 

Show & Funk-dance 7-10 årige
Torsdag kl. 17.45-18.40 - Broskolens Gymnastiksal


Børnene vil gennem musikken lærer faste koreografier og få styrket både grov- og fin-motorikken. Man behøver ikke at have danset før for at lærer dette. vi kommer til at opleve et fantastisk sammenhold, når en gruppe skal kunne give plads til hinanden og have alle med på sin side, i et stort hold.
Vores største fokus ligger på at det skal være SJOVT at danse. Dans er terapi for sjælen og dette skal vi holde fast i. Vi glæder os til endnu en sæson, med nye koreografier, nyt musik og alle de glade børn.
Henriette Christensen, tlf. 50 52 52 20
 

MicroSpring (årgang 2012-2013) 0.-1. klasse
Mandag kl. 16.45-17.45 - Broskolens gymnastiksal

MicroSpring (årgang 2010-2011) 2.-3. klasse
Mandag kl. 18.00-19.00 - Broskolens gymnastiksal

MicroSpring er 2 springhold for både piger og drenge fra årgangene 2010, 2011, 2012 og 2013 (U7-U10). Alderen er ikke en absolut grænse, da vi også laver individuelle vurderinger for hvornår en gymnast er klar til flere udfordringer. Vi forsøger at skabe en sammenhæng fra MicroSpring 1 og videre til Mini Mix Spring således, at gymnasterne oplever en rød tråd i de færdigheder de undervises i.

Holdene er for alle, både nybegynderen og den øvede. Det vi sætter højest, er lysten til at være med og lysten til at lære. Vi har 3 grundregler som vi altid træner efter og de er i klart prioriteret rækkefølge:

 

  1. Sikkerhed, sikkerhed, sikkerhed – Vi hader skader og vi forebygger alt hvad vi kan.

  2. Det skal være sjovt at gå til gymnastik.

  3. Vi vil lære noget.

Når vi nærmer os opvisningerne vil vi også benytte os af at have alle gymnasterne samlet, men det giver vi besked om til den tid.

MicroSpring 1 (årgang 2012-2013, 0.-1.klasse) vil gymnasterne blive undervist i grundfærdigheder til spring som vejrmølle, rundat (araberspring), salto, kraftspring og flikflak, og vi arbejder videre med grundmotorikken og de tekniske færdigheder. Her vil leg stadig være i fokus, og alle de kedelige motorik- og teknik-øvelser vil blive skjult i diverse lege og historier.

Microspring 2 (årgang 2010-2011, 2.-3.klasse) er målet at lave færdige enkeltspring. Sikkerhed er i fokus og ingen bliver presset til, eller får lov til, at afprøve spring de ikke er klar til. Vi arbejder stadig med grundspringene vejrmølle, rundat, salto, kraftspring og flik flak, men nu retter vi dem til så de også kan bruges til sammensatte spring. Målet er at gymnasterne er klar til at lære sammensatte spring når de kommer på ”Mini Mix Spring”.

 

På MicroSpring vil gymnasterne møde et hold af trænere der er sammensat af meget forskellige personer, både hvad angår alder og evner. Sådan er det og sådan skal det være, for ÅSG er også en forening hvor vi uddanner nye trænere og derfor er det vigtigt, at der i trænerteamet hele tiden er uerfarne trænere, der er under oplæring af de mere erfarne. Cheftræner er Anders Elkær Jensen, der har ansvaret for planlægning af sæsonen og de enkelte træninger.

 

Anders Elkær Jensen, tlf. 29 82 87 18 

 

Mini Mix Spring fra 3. kl.
Onsdag kl. 17.45-19.30 - Midtfyns Efterskole

Har du gået til gymnastik tidligere, og har lyst til at lære endnu flere spring – eller er du ny gymnast, der har mod og lyst til at lære, så er Mini Mix holdet for dig.
Da det bare er sjovere at springe når man er stærk nok til at holde sin egen vægt på armene og spænde maven, vil vi ud over en masse sprlng lægge ekstra vægt på styrketræning. Vi har det mål, at alle gymnaster til jul kan stå på hænder selv, og at halvdelen af gymnasterne kan gå lidt på hænder inden sæsonen slutter.
Holdet er både for drenge og piger, og selv om der er plejer at være flest piger på holdet, så vil vi rigtig gerne have flere drenge, og træningerne bliver planlagt så de også er for drenge.
Ud over de normale træninger, vil der blive planlagt et par træninger i springcenter. Holdets instruktører er en blanding af erfarne og unge instruktører, men fælles for os alle er, at vi arbejder hårdt på at lave sjove og lærerige træninger med mange sikre spring.
Men for at det lykkes, er det vigtigt at alle gymnaster hører efter, hvad der bliver sagt, og opfører sig ordentligt over for hinanden. Det forventer vi at alle forældre støtter op om.
Vi forventer derudover, at I forældrene hjælper med små opgaver, når det bliver nødvendigt i løbet af sæsonen. Det kan f.eks. være at flytte redskaber før og efter vores lokalopvisning.
Pia Brynning Holm, tlf. 22 24 05 67
Søren Kjær, tlf. 40 94 54 87

Søde rytmepiger 0.-3. klasse
Tirsdag kl. 16.15-17.10 - Broskolens Gymnastiksal

Går du i 0.-3. kl. og elsker du at danse og bevæge dig til musik?
Så er det her hold lige noget for dig! Vi øver grundgymnastik, mixer det lidt op med noget mere moderne, lærer håndredskaber at kende, har det super sjovt og ikke mindst lærer et super opvisnings program
Mathilde Stidsen, tlf. 28 10 51 45
Cecilie Dam, tlf.
 

Mini Junior Rytme 4.-6. klasse
Onsdag kl. 18.00-19.30 - Broskolens Gymnastiksal

Så er vi klar til en mega fed gymnastisk sæson, og vi glæder os vildt meget.
På holdet kommer vi til at lave en masser lækker gymnastik og dans. Blandt andet skal vi arbejde med grundgymnastik, over gulv, gulvarbejde og en masse lækker mimik og udtryk. for at vi alle kommer i mega god form kommer vi også til at lave en masse styrke og smidigheds træning.
Selvfølgelig skal der også være plads til en masse skæg og ballade, vi skal lege en masse og have det for fedt.
På holdet er der plads til alle, uanset om man har lavet gymnastik eller andet sport før.
Vi forventer at man kommer med det gode humør og en positiv indstilling og er klar på at blive udfordret og lære en masse. Vi skal i løbet af sæsonen arbejde os hen i mod et flot opvisnings program som vi skal fyre af i marts måned. Vi regner med at have 4-5 opvisninger. kom frisk - kom glad, vi glæder os til at se jer.
Anne Theil, tlf. 20 36 99 15
Sofie Søsted Andersen, tlf. 42 17 16 80 
Emma Hindsgavl, tlf. 30 96 78 89  
 

Junior rytme fra 7. klasse
Onsdag kl. 18.30-20.30 - Årslev Hallen


Elsker du at danse og give den gas? Og kan du slet ikke stå stille, når du hører en fed sang?
Så er Junior Rytme lige noget for dig!
På Junior Rytme vil vi have fokus på grundgymnastik, styrke såvel som smidighed samt forskellige stilarter inden for dansens verden. Desuden vil vi i løbet af sæsonen arbejde med mimik og udtryk. Junior Rytme er et hold for dig, der brænder for gymnastikken, uanset om du er begynder eller øvet. Du skal bare have mod på at tage udfordringer op, udvikle dig og have det sjovt.
I løbet af sæsonen vil vi bestræbe os på at holde både weekendtræninger med overnatning, men også ekstratræninger.
Vi, som trænere, vil arbejde målrettet mod opvisninger, og forventer derfor også, at gymnastikken bliver en prioritet hos dig.
De første 3 træninger er åbne, så her er alle mere end velkomne til at kigge forbi.
Det bliver hårdt, udfordrende, sjovt og utrolig fedt! Vi glæder os til at se en masse danseglade tøser!
Cecilie Ørbæk Hviid, tlf. 22 62 93 98
Nanna Sikora, tlf. 51 80 28 85
 
 

Voksenhold

 

Die Frauen
Mandag kl. 18.00-20.00 - Midtfyns Efterskole

 

Smil - grin - sved - masser, masser, masser af gymnastik!

Dette hold er for dig, der godt kan lide at lave rytmisk gymnastik, dans, styrketræning og samtidig have det sjovt. I løbet af de to timer, kommer vi hele kroppen igennem og i opvarmningen laver vi både almindelig grundgymnastik, styrketræning og små rytmiske sammensætninger, som berører forskellige musik og bevægelsesgenrer.

 

Målet for sæsonen er, at få lært et fuldt opvisningsprogram, som vi kan vise ved forårets 3-4 opvisninger. Holdet er for ALLE, som har lyst til at lave rytmisk gymnastik, uanset om du er erfaren gymnast eller aldrig har lavet gymnastik, men fælles for os alle skal være, at vi har lyst til at arbejde benhårdt for at lære det, at vi elsker at bevæge os til musik og at vi alle har godt humør på imens.

Holdet spreder sig over en bred aldersgruppe med spredning i hvor erfarne/uerfarne gymnasterne er, men med en dejlig dynamik og festlig stemning, som lige præcis er kendetegnende for dette hold. Så har du lyst til at få sved på panden, udfordre din motorik og bevægelsesevne og ikke mindst få et godt grin - så er det her nok holdet for dig.

 

Vel mødt til jer alle - vi glæder os til at komme i gang med en ny sæson. Der må påregnes ekstraudgift til opvisningstøj og redskaber, lige som der også bliver et par ekstra træningsgange, som ligger på andre ugedage end mandag.

Tina L. Magaard, tlf. 29 78 15 85 og Rikke Christiansen, tlf. 22 30 30 72

 

Yoga
Torsdag 18.30-20.00 - Husmandsstedet

Halvanden times yoga med mulighed for at lære sig selv bedre at kende gennem kropslige øvelser og meditation.
Vi vil i hver time gennemgå forskellige øvelser for kroppen (asanas) have fokus på åndedrættet under øvelserne eller lave åndedrætsøvelser (pranayama). Vi slutter altid af med afspænding (savasana) og evt. meditation.
Dette hold henvender sig til begynderen og den lettere øvede yogaudøver.
Timen kan have særligt fokus på et bestemt emne fx bevægelighed i en bestemt kropsregion åndedrætsøvelser balance eller være tilrettelagt bredt, så hele kroppen arbejdes igennem.
Medbring vand, tæppe og evt. pude.

Maria R. Christensen, tlf. 26 81 43 25
 

Qigong M/K
Tirsdag kl. 17.30-19.00 - Husmandsstedet

Har du ofte tankemylder, svært ved at sove om natten og føler dig stresset?
Ved du hvor vigtigt det er at trække vejret ordentligt men har for travlt i hverdagen til at fokusere på det?
Føler du dig tit træt og stiv i kroppen – en fornemmelse af at være ”rusten” og uoplagt?

Så er qigong (udtales tjigång) måske lige det, der vil være godt for dig!

Qigong er mindfulness i bevægelse og kaldes også kinesisk yoga. Qigong har været kendt og anvendt i flere tusind år i Kina og kombinerer en fuld kropstræning med mindfulness – en meget blid, nænsom og afslappende motionsform, der styrker og afstresser krop og sind.

Qigong laves stående eller siddende. Vi arbejder med enkle øvelser, som består af langsomme bevægelser, åndedræt og tankekoncentration. Målet er at afbalancere vores energi i kroppen - vores qi, således at vi føler os mere i harmoni og balance.

Hver undervisningsgang består af en opvarmningsdel, forskellige fordybelsesøvelser/serier, hvor vi kommer hele kroppen igennem, og træningen afsluttes med en meditation.

I år vil jeg lægge særlig vægt på øvelser, der styrker, afspænder og smidiggør vores bindevæv – vores fascia.

Holdet henvender sig til alle – både mænd og kvinder. Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage. Kom i behageligt tøj og medbring evt. drikkedunk.
Marianne Gaarde Hansen, tlf. 24 48 78 90

 

Crossdance
Tirsdag kl. 17.15-18.15 - Broskolens Gymnastiksal - HOLDET STARTER UGE 37

 
Crossdance er for dig, der kan lide at danse. Det er en modul-opbygget time der består af:
Dans, bodytoning, cardio og til slut balance og udstrækning.
Alle kan være med. Simple koreografier til musik du kender fra radioen.
Man forbrænder masser af kalorier og endofinerne får frit løb. Crossdance: "We don't sweat - we sparkle"
Håber vi ses.
Dorte Kærby - Tlf. 30 26 73 72
 

Motionsherrer
Tirsdag kl. 18.20 - 19.20 - Broskolens gymnastiksal - HOLDET STARTER UGE 39

Rigtige mænd går til gymnastik!
Her er et hold for mænd, som har lyst til (og behov for) at få lidt motion mindst en gang om ugen. Vi arbejder med styrke, smidighed, udholdenhed, afspænding og udstrækning, som godt kan give sved på panden. Alle kan være med.
Gymnastik er en dejlig måde at få motion på…! Så kom og vær med. 
Jørgen Jensen, tlf. 26 70 23 19
 

Seniordamer
Mandag kl. 15.45-16.45 - Årslev Hallen

Et motionshold for damer, der har mulighed for at gå til gymnastik i dagtimerne.
Vi arbejder med grundtræning, små serier, lette danse, afspænding og måske håndredskaber, alt sammen til musik. Alle kan være med, og holdet er god til at tage mod nye deltagere. Vi gør meget ud af at have et godt socialt samvær.
Du er velkommen til at kontakte undertegnede for yderligere information.
Karen Jørgensen, tlf. 65 97 25 14